1. Support
  2. Allotjament web
  3. Els teus primers passos amb cPanel

Els teus primers passos amb cPanel

-Activa cPanel Accedeix a la teva zona de client de  Nominalia, un cop dins del tauler de control busca la icona del Hosting Linux que has contractat. primeros pasos_1 S'obrirà una nova finestra, aquí és on hauràs de configurar el  Hosting, fes clic al botó Configuració. primeros pasos_2 Escriu el nom del domini principal que vols enllaçar amb el teu hosting i l'adreça de correu electrònic que es farà servir per a possibles comunicacions tècniques relacionades amb el teu compte de hosting. Quan hagis emplenat totes les caselles, fes clic a  Confirmar. primeros pasos_3 primeros pasos_4 Un cop configurat, t'apareixeran les dades del teu Hosting. Si vols començar a treballar-hi, fes clic a  Gestionar. primeros pasos_5 Ara t'has d'assegurar que els registres DNS del teu domini principal estan apuntant al Hosting cPanel. Per fer-ho, el primer que necessites és conèixer la IP que s'ha associat al teu hosting. Ho trobaràs a la columna de l'esquerra, a l'apartat  Server IP Address. primeros pasos_6 Un cop tinguis la IP, hauràs d'anar a les zones DNS del teu domini principal per assegurar-te que apareixen els registres següents: *dominiprincipal.ext– A – adreça_IP (Recorda que has d'escriure l'adreça IP que se t'ha assignat a CPANEL, per exemple, 185.2.4.17.) *www.dominiprincipal.ext – CNAME – dominiaddicional.com *ftp.dominiprincipal.ext – CNAME – dominiaddicional.com   Si tens el domini principal amb Nominalia i fas servir els nostres DNS segueix els passos següents: Entra al tauler de control, vés al menú de la dreta i dins de l'apartat 'Dominis i Productes', clica sobre el nom del domini. primeros pasos_7 Vés a la secció  DOMINI I DNS. primeros pasos_8 Entra a Gestionar DNS. primeros pasos_9 Clica a la pestanya  Gestió avançada de DNS i accepta l'advertència que t'apareix. primeros pasos_10 Des d'aquesta pantalla podràs eliminar els registres creats, modificar els registres existents o crear nous registres. Busca els registres següents i modifica'ls seguint aquestes indicacions: *dominiprincipal.ext– A – adreça_IP (Recorda que has d'escriure l'adreça IP que se t'ha assignat a CPANEL, per exemple, 185.2.4.17.) *www.dominiprincipal.ext – CNAME – dominiaddicional.com *ftp.dominiprincipal.ext – CNAME – dominiaddicional.com   primeros pasos_11 Quan hagis acabat, fes clic a Aplicar i els nous DNS es propagaran i en uns 15 minuts aproximadament, ja estaran operatius.   -Afegir domini addicional Una de les principals característiques del hosting Linux és que es tracta d'un hosting  multidomini. Si vols afegir un domini addicional, has de localitzar, dins de la secció  DOMINIS l'opció  Dominis addicionals. Primeros pasos_12 A continuació, et demanarà el nom del domini addicional que vols afegir. Emplena els camps següents:   *Nou nom de domini: dominiaddicional.ext (El nom del domini que vols afegir. Recorda que no has d'escriure les www) *Subdomini: dominiaddicional (CPANEL ens proposa un nom associat a aquest domini addicional. Pots deixar el subdomini que et proposa.) *Directori arrel: public_html/dominiaddicional.com (Aquí pots decidir quina carpeta vols que sigui l'arrel del teu domini addicional. CPANEL te'n proposa una per defecte, si vols, pots fer-la servir.) *Crea un compte FTP associat a aquest domini complement: Marcar aquesta opció et permetrà crear un usuari FTP automàticament que tingui accés només a quest domini addicional que acabes d'afegir.   Un cop hagis emplenat totes les caselles, fes clic a  Afegir domini. primeros pasos_13 Un cop afegit el  domini addicional, has de modificar els registres DNS per a que el domini comenci a funcionar, igual que has fet amb el domini prinicipal.   -Crea un subdomini Per crear un subdomini , has de localitzar, dins de la secció  DOMINIS l'opció Subdominis primeros pasos_14 Un cop dins, has d'emplenar tots els camps seguint aquestes indicacions:   *Subdomini: subdomini (És a dir, el nom del subdomini que vols crear.) *Domini: dominiprincipal.ext (Has d'escollir del menú desplegable en quin domini vols crear aquest subdomini.) *Directori arrel: public_html/subdomini (Aquí pots decidir quina carpeta vols que sigui l'arrel del teu subdomini. CPANEL te'n proposa una per defecte, si vols, pots fer-la servir.)   Quan hagis emplenat totes les caselles, fes clic a  Crear primeros pasos_15 Un cop afegit el  subdomini, has de modificar els registres DNS per a que el subdomini comenci a funcionar. Has d'afegir el registre següent: *subdomini.domini.ext– A – adreça_IP (Recorda que has d'escriure l'adreça IP que se t'ha assignat a CPANEL, per exemple, 185.2.4.17.)   -Crear un usuari FTP Per crear un usuari FTP vés a l'apartat d' ARXIUS  i clica a  Comptes FTP. primeros pasos_16 Un cop dins, has d'emplenar tots els camps que et sol·liciten, seguint aquestes indicacions: *Inici de sessió: nom d'usuari FTP (Aquí pots escriure el nom que vulguis. Recorda que el teu usuari FTP serà nom_usuari_FTP@dominiprincipal.ext) *Contrasenya: La contrasenya que vulguis per al teu compte FTP (Vigila que sigui prou segura). La seguretat de la contrasenya ha de ser com a mínim de 65.) *Contrasenya (una altra vegada): Torna a escriure la contrasenya. *Directori: Escriu a quina carpeta vols que tingui accés. Si deixes la ruta predeterminada, amb aquest usuari podràs accedir a totes les carpetes públiques. *Quota: Si vols pots limitar la quantitat de dades que es poden transferir amb aquest usuari FTP. Si no les vols limitar, selecciona l'opció  Il·limitat.   Quan hagis emplenat totes les caselles, fes clic a  Crear compte FTP. primeros pasos_17 Un cop creat, si vols instruccions sobre com connectar-te mitjançant un client FTP (per exemple FILEZILLA), clica a  Configurar client FTP al costat de l'usuari FTP que acabes de crear, dins de l'apartat  Comptes FTP. primeros pasos_18 T'apareixeran les dades per connectar-te amb el teu client FTP de forma manual, i unes instruccions detallades que pots seguir. primeros pasos_19