1. Support
  2. Allotjament web
  3. Activar Varnish Cache al Hosting Linux

Activar Varnish Cache al Hosting Linux

Els plans de hosting gestionats amb cPanel ofereixen la possibilitat d'accelerar el teu lloc web activant el servei Varnish Cache. Aquest servei memoritza l'HTML de la pàgina i el distribueix directament a Internet sense la necessitat de reelaborar cada vegada el codi php i dur a terme les consultes a la base de dades. D'aquesta manera, el temps de resposta del lloc és molt més curt. El servei està plenament suportat tant per a WordPress como si desenvolupes el teu propi codi. En canvi, si fas servir Joomla!, PrestaShop, Drupal o altres softwares de gestió de continguts, el seu funcionament no està garantit. Per activar el servei segueix aquests senzills passos:
  • Habilita la memòria cau creant un arxiu
  • Instal·la un plugin per netejar la memòria cau

Habilita Varnish Cache

Per habilitar Varnish Cache només cal que creïs un arxiu buit amb el nom “enable_varnish” al directori que conté la pàgina principal del lloc  (DocumentRoot). Aquesta operació es pot dur a terme des de l'Administrador d'arxius o des de la FTP. A continuació, et mostrem com fer-ho des de l'Administrador d'arxius. Pas 1 – Entra al tauler de control del hosting amb el teu nom d'usuari i contrasenya i clica a “Inicio sesión" Pas 2 – Clica a “Adminsitrador de archivos” i entra a l'aplicació per gestionar els arxius de l'espai de hosting. tono1 Pas 3 – Un cop dins de l'Administrador d'arxius, a la llista de l'esquerra tria el directori que conté els arxius del lloc per al qual vols habilitar Varnish chache. Normalment, per als allotjaments amb un únic lloc web, el directori és “public_html” tono2 Pas 4 – Clica a "+Archivo" per afegir un arxiu nou al directori tono3 Pas 5 – Especifica “enable_varnish” com a nom de l'arxiu i clica a  “Create new file” tono4 Pas 6 – Un cop fet tot això, ja t'apareixerà l'arxiu al directori. Ja tens el servei Varnish Cache habilitat per a aquest lloc tono5

Configura el plugin que neteja la memòria cau a WordPress

Quan fas servir un servei de cache és imprescindible instal·lar un plugin per netejar la memòria cau a WordPress i evitar que es mostrin continguts no actualitzats. En aquest moment, el millor plugin per fer-ho és W3 Total Cache, un plugin molt gran i estructurat, del qual només utilitzaràs la funcionalitat de cache. A continuació, et mostrem la configuració del pluguin per a Varnish. Pas 1 – Entra a la secció plugins de la barra lateral i clica a "Afegeix nou" tono6 Pas 2 – A la pàgina de cerca, buscar el “W3 Total Cache” tono7 Pas 3 –  Quan t'aparegui W3 Total Cache a la pàgina de resultat de la cerca, clica a "Instal·la ara" tono8 Pas 4 – Un cop finalitzada la instal·lació, clica a "Activa" per a que el plugin estigui operatiu tono9 Pas 5 – Per configurar el plugin, vés amb el ratolí a l'opció "Performance" de la barra lateral i clica a "General settings” tono10 Pas 7 – A la part superior de la pàgina, hi veuràs el menú de funcions de W3 Total Cache, selecciona “Varnish” tono11 Pas 8 – Configura la secció “Varnish” com es mostra a la imatge i després clica a "Save all settings" tono12