1. Support
  2. Allotjament web
  3. Com accedir per SSH al Hosting de Linux – CPanel
  1. Home
  2. Knowledge Base
  3. F.A.Q
  4. Com accedir per SSH al Hosting de Linux – CPanel

Com accedir per SSH al Hosting de Linux – CPanel

cpanel-logo Pots accedir al nostre hosting a través de SSH i gestionar els continguts que vulguis per la línia d'ordres. Per poder accedir-hi, has de descarregar els programes PuTTYgen  per a que et generi la clau pública i privada que et permetran accedir a través de SSH, i el programa PuTTY  per a que puguis connectar. Pots descarregar aquests programes des de l'enllaç següent: http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.html Els programes que has de descarregar són aquests: 4 Quan els hagis instal·lat al teu equip, obre  PuTTYgen  i fes clic a  Generate. Has de moure el ratolí sobre l'àrea blanca per a que es generi la clau (veuràs que la barra verda es va completant): ssh1 Un cop generada, al camp Key comment hauràs d'indicar el teu nom d'usuari de cPanel. També pots indicar (opcionalment) la Key passphrase , se'n demanarà cada vegada que vulguis revalidar la clau; és una bona mesura de seguretat si fas servir un portàtil, així, si et roben l'equip, amb una clau memoritzada de SSH no es podria connectar sense la passphrase. 5 Desa la teva clau privada a  Save private key  i assigna-li un nom, per exemple, elmeudomini-com-privatekey.ppk privatekey-saved Ara has de guarda la clau pública a  Save public key; pots posar-li un nom com elmeudomini-com-publickey. public-saved2 Sota de Public key for pasting into OpenSSh authorized_keys file has de seleccionar tot el text i copiar-lo. Obre un bloc de notes o un programa com Notepad++ i enganxa el codi. Pots desar-lo, ja que necessitaràs aquesta clau més endavant per a la configuració al teu cPanel. public-saved A continuació, hauràs d'enganxar la clau pública al teu cPanel. Vés a l'apartat Seguridad i entra a Acceso a SSH: 1Fes clic al botó Administrar claves SSH que està a la part inferior i, a la nova pàgina, clica sobre Importar clave. 6 Emplena el formulari com t'indiquem:
  • Selecciona un nom per a aquesta clau (el valor predeterminat és id_dsa): indica un nom per reconèixer aquesta clau
  • Enganxa la clau privada al següent quadre de text: deixa'l en blanc.
  • Frase de contrasenya: si has establert una key passphrase en PuTTYgen, hauràs d'escriure-la aquí.
  • Enganxa la clau pública al següent quadre de text: enganxa el codi que has copiat abans al Bloc de Notes.
Per últim, clica a Importar i t'apareixerà un missatge confirmant que ho has fet correctament. Torna a la pantalla anterior a Volver a Administrar claves.8A l'administració de claus, hi trobaràs la clau pública que acabes d'introduir i després clica a  Administrar: 9 Veuràs que l'usuari encara no està autoritzat. Fes clic a  Authorize per a que l'usuari pugui connectar a través de SSH. 10 authorizeAra, hauràs d'obrir el programa PuTTY. Al menú dret, vés a  Connection > Data i emplena el camp Auto-login username amb l'usuari de cPanel:   10-1Connection > SSH fes clic a + al costat de SSH i fes clic a Auth. A la part inferior Private key file for authentication has d'indicar la ruta on has desat el fitxer de la clau privada fent clic a Browse… 11 Ara, a Session (dins del menú Category), emplena amb les dades de Host Name de cPanel, que trobaràs a la part superior del teu navegador en entrar-hi, per exemple: urlcpanel O amb la IP del teu hosting: IPhosting I emplena-les amb aquestes dades:
  • Host Name (or IP address): el nom de host o IP del tu Hosting.
  • Port: 25088
  • Connection type: SSH
  • Saved Sessions: indica un nom per a la connexió i clica sobre Saved. tep
Si fas clic a Open ja podràs connectar a través de SSH amb el programa PuTTY. loginssh