1. Support
  2. Allotjament web
  3. Configuració d’un compte FTP al Hosting Linux des del Panell de Control

Configuració d’un compte FTP al Hosting Linux des del Panell de Control

Per configurar un compte FTP amb un Hosting LINUX és necessari seguir aquests senzills passos: 1. Accedeix al teu Panell de Control des del web de Nominalia (https://www.nominalia.com/) per l’apartat “Zona Clients”, introduint el teu Username i Password. 2. Un cop dins del Panell, selecciona al menú de la dreta, dins de la secció “Dominis i Productes”, el domini amb què vulguis treballar. 3. Fes clic sobre la icona ‘FTP’. Obriràs la pàgina de creació i administració de comptes FTP. Un cop aquí,  fes clic sobre “Crea un nou compte FTP”:

Accessos-per-al-meu-FTP_cat-1024x686

Et recordem que el compte FTP s’està creant en l’entorn de Hosting Linux. Per aquest motiu, a la pàgina de configuració i administració del compte FTP està especificada la visibilitat corresponent al domini. Fes clic a “Crea un nou compte FTP” i emplena el formulari que se t'obrirà.

form_ftp_cat (1)

És indispensable indicar el nom d’usuari i la contrasenya i, si cal, el camí base i notes. En el camp “Camí Base” podràs triar el camí al qual tindrà accés l’usuari. Si deixes aquest camp en blanc, l’usuari tindrà accés a tot el hosting. Quan hagis emplenat tots els camps, fes clic a CONTINUAR per seguir amb la configuració del compte. Per tornar a la pantalla anterior, fes clic a Cancel·lar .

compila_form_cat

Per  procedir amb la configuració del compte, has de tenir en compte algunes coses: 1)    És important triar un nom d’usuari complex que no contingui de cap manera el nom del domini. 2)    Tria com a contrasenya una frase de significat complet (Ex: “Em dic Joan” o “Visc a Barcelona”) més fàcil de recordar. Per augmentar la seguretat de la contrasenya es poden afegir majúscules, caràcters especial, espais, etc. 3)   El camí base que has d’introduir ha d’existir en l’espai de Hosting en qüestió, en cas contrari rebràs un missatge d’error. 4)    A les notes se poden afegir comentaris o informacions útils (t’aconsellem que no introdueixis la contrasenya).   És important respectar les regles a l'hora de configurar els comptes FTP i garantir així el màxim nivell de seguretat possible. Per a la contrasenya, et recordem que la seguretat és fonamental i que tirar una frase de significat complet ajuda a garantir-la i redueix molt el risc que tercers puguin accedir a les nostres dades sensibles, a més, sempre resulta més fàcil de recordar.